באג בביצוע – חרדת ביצוע במקום העבודה

חרדת ביצוע היא תופעה שכיחה יותר ממה שנדמה במקומות עבודה. דווקא העובדים המוכשרים והמסורים ביותר עשויים להיות אלו שיתמודדו עמה תדיר. אלו יכולים להיות עובדים מן השורה או עובדים מצטיינים שמציבים לעצמם סטנדרטים גבוהים במיוחד, חוששים מכישלון או מרגישים צורך מתמיד להוכיח את עצמם.

נוכל לזהות חרדת ביצוע במגוון דרכים – משיתוק מול משימות ועד קושי לעמוד בדדליינים, וחרדה שעולה במיוחד לפני פרזנטציות. לעיתים נזהה, כחלק מהעבודה השוטפת, דיבור שלילי או ביקורתיות מוגזמת. מול כל אלו כדאי לשים לב ולתת על כך את הדעת.

המפתח להתמודדות עם התופעה הוא יצירת סביבת עבודה המעודדת צמיחה ורואה בטעויות חלק טבעי מתהליך הלמידה. זה מתחיל במתן משוב בונה ומאוזן, הגדרת יעדים ברורים אך גמישים, ועידוד דיאלוג פתוח בין מנהלים לעובדים. חשוב במיוחד להכיר ולציין הצלחות קטנות לאורך הדרך ולא רק ביעד הסופי. לעיתים הצלחה נמדדת באופן שבו אדם בחר להתמודד עם הבעיה והאתגר.

יש כלים שניתן לגייס לצורך קידום הפרודוקטיביות באופן חיובי ומצמיח: תכניות חניכה ומנטורינג, סדנאות להתמודדות עם לחץ וחרדה (ראו מסע הפרפר), הנגשת שירותי ייעוץ ותמיכה נפשית, והדרכות למנהלים בזיהוי וטיפול בחרדת ביצוע. כאשר עובדים מרגישים בטוחים לקחת סיכונים מחושבים ולומדים מכישלונות, חרדת הביצוע פוחתת והיצירתיות דווקא גוברת.

עובד שמרגיש בטוח מספיק להתמודד עם חרדת הביצוע שלו, מרגיש נראה וחשוב. בזכות כך הוא חש נאמנות גבוהה למקום העבודה. סביבה המכירה בתהליך מייצרת קשר שגורם לעובד להתאמץ, להתגבר, ולא פחות חשוב – לקחת אחריות על קשייו. בסופו של יום, העובד יכול להגיע להישגים גבוהים יותר, וזה הרצון והמשימה המשותפת של כולנו.