כאשר אנחנו חווים כאב פיזי מתמשך,אנחנו סובלים ומחפשים פתרון הולם לרוב הפתרון פיזי. אולם היום גדלה ההבנה כי שילוב בן האספקט הריגשי לטיפול הפיזיולוגי יכול להוות כלי משמעותי בהתמודדות עם כאבים כרוניים ואף בהפחתתם.
הקשר בין גוף ונפש הוא עמוק ומורכב. כשאנחנו חווים כאב פיזי, המצוקה הנפשית שנלווית אליו יכולה להעצים את תחושת הכאב וליצור מעגל שלילי של מתח וסבל. לאנשים הסובלים מטנטון, כאב כרוני, מיגרנות או אנשים לאחר פציעה משמעותית החרדה והמתח מחמירים את התסמינים הפיזיים.
ניהול נכון של משאבים רגשיים הוא חלק בלתי נפרד מההתמודדות עם כאב. טיפול רגשי המשלב טכניקות הרפיה, עבודה על חרדות ופיתוח חמלה עצמית, יכול לסייע משמעותית בהפחתת עוצמת הכאב ובשיפור איכות החיים. זיהוי הגורמים הרגשיים שמחריפים את הכאב ולמידה כיצד לנהל אותם, הם מפתח להתמודדות טובה יותר. כיום יותר מתמיד יש שיטות מוכוונות גוף ונפש ויודעות לעבוד למול תסמינים סומטיים וכן ניכרת הטבה לאורך זמן ובאופן עקבי
אמנם הטיפול הרגשי אינו מחליף טיפול רפואי, אך הוא הרבה מעבר ל"פלסתר" זמני. בשילוב נכון, הוא יכול להוביל להקלה משמעותית ולשינוי ארוך טווח באיכות החיים. המסר החשוב הוא שניהול נכון של הפן הרגשי הוא חלק בלתי נפרד מהטיפול בכאב כרוני, ושבעזרת עבודה טיפולית נכונה ורציפה, ניתן להגיע לשיפור משמעותי בהתמודדות עם הכאב.